La CUP anima als martorellencs i martorellenques a manifestar-se per a defensar el català a l'escola

La CUP de Martorell se suma a la convocatòria de la plataforma Somescola.cat, que convoca concentracions a favor de l’escola en català el dia 12 de setembre, primer dia del curs escolar, a les 19h, davant els ajuntaments de tots els pobles i ciutats del Principat de Catalunya. D'aquesta manera, anima a tots els martorellencs i martorellenques a reivindicar el model educatiu català i la llengua, davant de l'atac de la darrera interlocutòria del TSJC.  I com ja va fer el passat 23 de desembre de 2010 amb una concentració sota el lema Defensem la llengua. Contra la sentència, DESOBEDIÈNCIA!!!, arran de la sentència del Tribunal Suprem Espanyol.

La CUP vol recordar que l’experiència de l’escola catalana posa de manifest que els models segregacionistes, com l’impulsat pel PP al País Valencià, han suposat la minorització de la llengua catalana en aquells territoris on és la llengua pròpia, així com davallada de la qualitat en l’ensenyament.

Per tot, això, la CUP fa una crida a la ciutadania a la insubmissió i la desobediència, especialment a tots els membres de la comunitat educativa. Així mateix, demana que els claustres d’escoles i instituts es posicionin públicament en la defensa del català com a llengua vehicular de l’ensenyament.