L'Esquerra Independentista martorellenca contra la privatització de l'aigua

L'ajuntament convergent ha aprovat privatitzar la gestió de l'aigua a Martorell, amb el suport d'ERC i PP.

Fins ara aquesta gestió era pública.

Estan convençuts que la gestió privada de Sorea és més eficaç que la que es venia fent per Aigües de Martorell.

La concessió de la gestió l'han feta per 30 anys a un preu de 16,5 milions d'euros.

Sorea es compromet a fer millores a la xarxa d'abastament d'aigua del poble i a depurar aigües contaminades.

Per què les ciutadanes i les entitats ens manifestem en contra?

Per diverses raons:

1.- Perquè comporta que passi a mans privades la gestió i l’accés a l’aigua potable, que és un bé del poble i un dels elements essencials per als assentaments humans,.

Així, mercadegen amb l'aigua, la venen, la converteixen en un element d'especulació a disposició de les grans empreses gestores.

Posen al mercat l'aigua d'avui i la de demà.

2.- La forma en què s'ha dut a terme aquest procés ha estat, com sempre, opaca i tancada a qualsevol participació no institucional.

Han menyspreat i s’han burlat de les inquietuds de les persones i col·lectius del poble, arribant fins al punt d'amenaçar la plataforma amb accions judicials per un dibuix de la plataforma que reflectia la política concreta de la venda de l'aigua.

Aquesta actitud és una constant en relació a postures crítiques amb la seva gestió.

3.- Que la gestió privada resulta més eficaç que la pública és una fal·làcia.

Cal que s'assumeixin responsabilitats per tot el que no funciona bé, i si els aqüífers estan contaminats o hi ha qualsevol dèficit han de respondre políticament els equips de govern que han passat per l'ajuntament i els equips tècnics a qui s’ha confiat la seva gestió. Però cap dels que s'han assegut a les poltrones se n'ha preocupat ni ha obert un debat públic.

Les causes d’ineficàcia que se li atribueixen a una empresa que és municipal no s’expliquen, s’amaguen i es vesteixen de incompetència. Però la incompetència és seva.

4.- Perquè es planteja com a normal que l'anàlisi de les problemàtiques al voltant del que és comunitari les solucioni una empresa privada.

El mateix passa amb la 'seguretat' i fins i tot amb la gestió d'espais i equipaments (hospital, ca n'Oliveres...).

Martorell té riquesa associativa i amb potencial per a tractar qualsevol assumpte. El Reglament de participació preveu estructures territorial i sectorial. Encara que és consultiva, cap dels partits que han passat per l’ajuntament l’ha posada en marxa.

No ha de fer por la generació d’espais de debat. És el mínim de compromís polític amb la democràcia.

5.- Perquè no acceptem que altres decideixin sense comptar amb la opinió ni amb la voluntat de les martorellenques.

No serem tècniques ni sabrem de les grans xifres de que parlen, però si som conscients de la nostra intel·ligència col·lectiva.

No acceptem la seva legitimitat: els resultats d'unes votacions els ha comportat la majoria en un ple, però no els investeix de poder absolut per a fer i desfer segons els interessos del capitalista que truca a la porta.

6.- Perquè no només prenen decisions autoritàries en relació amb l’aigua: S’han saltat les seves pròpies normes amb aparcaments il·legals a la llera del riu anoia, han enderrocat la caserna, volen esborrar el centre cívic que havia d'anar a la vila, ca l’Ollé està a punt de caure, milions gastats en soterrar els contenidors d'escombraries, milions en arreglar un carrer que han deixat que arribés al límit de la vergonya, aixequen una plaça pública per a fer-hi aparcaments per a un super....

Aquests són només uns quants motius per a no acceptar que ningú prengui decisions que afectaran a les properes generacions i que converteixen en diner béns col·lectius, obviant el respecte que mereix la natura i tots els éssers que ens hi relacionem.

Candidatura d'Unitat Popular de Martorell i Centre Social La Vila